Hvis det er du, Ola Elvestuen, som har planer om å «lytte» deg gjennom møtet i Brevik Rådhus, bør du snarest komme på bedre tanker. Du vet godt hva 99 prosent av befolkningen i Grenland mener om det planlagte giftdeponiet du og dine regjeringskompiser kunne stoppet for lenge siden. Du trenger ikke «lytte» til mer om dette. Nå får du rett og slett svare for hvorfor du er villig til å gjøre tidenes løftebrudd mot befolkningen i Grenland.

Vi «lyttet» nemlig til deg da du i valgkampen for to år siden garanterte at Venstre ikke ville overkjøre lokaldemokratiet i en så viktig sak. Ja, vi trodde faktisk på deg denne litt småsure vårdagen i Langesund.

Kanskje var det nettopp dette utspillet som fikk løftet Venstre så vidt over sperregrensa og inn i regjeringen.

Så i morgen kan du glemme «lyttinga». Da får du svare på spørsmål fra lokalpolitikere, innbyggere og pressen. Og vi sender deg ikke spørsmålene på forhånd selv om du krever påmelding fra pressen to dager i forveien.

PD stiller med journalist Vivi Sævik, og hun er ikke vant med å lytte eller med folk som ikke svarer når hun stiller spørsmål. Du er herved advart.