Latterlig påstand av Varden

BYROM: Varden hevder at Porsgrunn ikke har maken til dette.

BYROM: Varden hevder at Porsgrunn ikke har maken til dette. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

I mandagens leder i Varden om byutvikling hevder politisk kommentator og skiensmann Tore Svarverud at «For mange ihuga porsgrunnspatrioter er det knapt noe som er mer provoserende enn å si at noe er bedre oppstrøms elva i nabobyen».

DEL

PD menerHvor har han det fra? Vi skjønner og aksepterer at skiensavisa Varden har skiensbriller på når de kommenterer forholdet mellom Porsgrunn og Skien, men å hevde at vi porsgrunnsfolk ikke klarer å se at Skien i en gitt sak, kan være bedre enn oss, kunne de spart seg for.

Uttalelsen kom i forbindelse med at Svarverud trakk fram Bryggeparken i Skien som et flott sted å oppholde seg for store og små fra Ibsenbyen. Han mener at Porsgrunn mangler en slik park. Er det lenge siden Svarverud har vært i nabobyen? Kanskje han bør ta kontakt med sitt eget lokalkontor som holder til sentralt plassert i Storgata.

Vi tar oss den friheten at vi på vegne av porsgrunnsfolk, fastslår at vi ikke har problemer med å skryte av Skien dersom de en sjelden gang har gjort seg fortjent til det. Vi lider definitivt ikke av mindreverdighetskomplekser i forhold til våre naboer i nord.

Varden burde heller sette søkelyset på at byens politikere mer eller mindre har tømt sentrum for mennesker. Hadde ikke sentrum hatt pol, ville det omtrent bare vært Gimle pub igjen. Greit nok at lapskausen der er legendarisk, men de trenger kanskje litt annen føde også.

Artikkeltags