Som HUB på tippekupongen

VALG: Beslutningsvegringen må snart være over.

VALG: Beslutningsvegringen må snart være over.

Av

Legevaktsaken ruller videre, stadig uten retning. I forrige uke skrev vi her at et nærmest samlet fagmiljø mener at politikerne må få ut finger'n snarest og bli enige om et samarbeid om framtidas legevakt i Grenland.

DEL

PD menerDenne uka har Porsgrunn behandlet legevaktsak på nytt og kommet med et vedtak som likner HUB på tippekupongen. Kanskje vil de slå seg sammen med Skien, kanskje Bamble, kanskje Kragerø. Kanskje skal Porsgrunn drive legevakt alene. Dette er uten mål og mening, på grensa til bare tøys.

Et greit kontrollspørsmål: Er det logisk og naturlig for innbyggere i Porsgrunn å reise til ny legevakt i nærheten av Lasses i Bamble? Det er ved E18 i Rugtvedt-området Bamble har lansert ny felles legevakt, og plassering der kan være en tilnærming for Kragerø. Men er det logisk for Porsgrunn å ha legevakta i Bamble, motsatt vei av Sykehuset Telemark? Det kommer litt an på hvor man bor, Osebakken eller Heistad, men motsatt vei av sykehuset virker underlig.

Kragerø er ikke midtpunktet i Grenland, det er heller ikke Bamble, og i forhold til geografien i Grenlandssamarbeidet er heller ikke Skien midtpunkt. Men tyngdekraften gjelder, og største kommune Skien prioriterte i 2017 egen legevakt sammen med et par mer rurale kommuner. Der kan Porsgrunn velge å melde seg på, eller drive selv. Vi har sett havari etter havari, og nå må formannskap og bystyre ta et valg. De faglige anbefalingene er kjent.


Artikkeltags