Konsulent tråkka i salaten

EIER: Langangen hadde ikke dagligvare, men Lia åpnet ny.

EIER: Langangen hadde ikke dagligvare, men Lia åpnet ny.

Av

Innehaverne av institusjonen Langangen Mat rykket fredag ut i bestyrtelse over at dagligvareforretningen deres blir kalt for storkiosk i ny konsulentrapport.

DEL

PD menerSaken handler om det nye, store næringsområdet på Lønnebakke i Langangen. På vegne av både utbygger og Porsgrunn kommune mener konsulentselskapet at en ny og større dagligvarebutikk på Lønnebakke er helt nødvendig. Vi har flere ganger her på lederplass støttet planen for et nytt næringsområde ved E18, innenfor rimelige grenser. Det kan ikke tillates at det utvikler seg et nytt Kjørbekk der.

Storkiosk-saken er pinlig, også for kommunen som fronter næringsområdet sammen med utbyggeren. Konsulentinnspillet etterlater et inntrykk av at også Porsgrunn kommune mener Langangen Mat er en storkiosk med utvalg som stort sett begrenser seg til melk og brød. Dette er uheldig, for både rådmann og politisk ledelse vet at beskrivelsen er misvisende og støtende for mange i Langangen. Langangen Mat rører ved noe av sjela i dette lokalsamfunnet mellom Porsgrunn og Larvik, og derfor er saken sensitiv.

Dersom konsulenter i Oslo betrakter nærbutikker i distriktene ut fra et slags CC vest-perspektiv, kan det ende galt. Konfrontert med reaksjonene fra ekteparet Lia og flere andre i Langangen, la ansvarlig konsulent seg fredag forholdsvis flat. Han har vært på befaring i Langangen, handla i matbutikken også, men mangler lokalkunnskap og tråkka i salaten.

Artikkeltags