Oppvasken som bare måtte komme

URÆDD: Styreleder Sigurd Juvik har en vanskelig jobb foran seg.

URÆDD: Styreleder Sigurd Juvik har en vanskelig jobb foran seg.

Av

De indre problemene i Urædd-fotballens damelag, som har blitt brettet ut i media den siste måneden, startet allerede for ett år siden da suksesstrener Kurt Semb ikke fikk fornyet kontrakt.

DEL

PD menerSemb satte ved flere anledninger det Urædd-ledelsen mente var urimelige krav, og kommuniserte dette i media. Dette likte styreformann Sigurd Juvik dårlig, og fikk med seg styret i å ansette Sembs rake motsetning Daniel Christensen som ny hovedtrener. Avgjørelsen hadde dårlig forankring i spillegruppa, og partene fant aldri tonen før Christensen helt plutselig trakk seg i slutten av februar. Inn kom keepertrener og kaptein Lina Lanners samboer, Jan Are Kittilsen. Han holdt det gående fram til sommeren. Da overtok landslagsveteranen Trine Rønning, som i utgangspunktet ikke hadde tid til å trene et 1. divisjonslag.

Det gikk som det måtte gå, spillerne ble mer og mer misfornøyde og frustrerte, og inn på banen kom nok en gang Jan Are Kittilsen da laget lå nede med brukket rygg og kjempet en desperat kamp for å overleve i 1. divisjon.

Et mer rotete opplegg enn det Urædd-jentene har hatt i år, skal det godt gjøres å få til. Fra vårt ståsted var tabben å vrake Kurt Semb. Vi våger den påstanden at med han som trener ville Urædd fortsatt vært et 1. divisjonslag.

Nå er laget i ferd med å rakne fullstendig, og mange års målrettet arbeid ser ut til å være forgjeves. Problemer har over lang tid blitt skjøvet under teppet, og da de først nådde overflaten etter nedrykket, ble det full utlufting i trykkokeren. Dette var oppvasken som bare måtte komme.

Artikkeltags