Lenge leve dobbeltmoralen

MYE FOLK: Alltid mye folk på Telemarksporten på søndager.

MYE FOLK: Alltid mye folk på Telemarksporten på søndager.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Ta en titt på dette bildet. Det er tatt på Telemarksporten en søndag formiddag for noen uker siden. Parkeringsplassen er stapp full av biler med folk som skal handle i Brustad-bua til Meny.

DEL

PD mener Inne i de 100 kvadratmeter store lokalene var det så mye folk at du kunne lukte hva flesteparten hadde til middag kvelden i forveien. Slik er det hver bidige søndag.

Selv etter fire år med en regjering som gikk til valg for et åpnere Norge, får altså ikke Meny Telemarksporten og andre åpne hele sine butikker på søndager, fordi noen har funnet ut at vi tar skade av å handle brød og melk i lokaler med mer enn 100 kvadrat.

Brustad-bua er LOs hjertebarn. De godt betalte tillitsvalgte sender ikke engang en bitte liten tanke til alle de unge vikarene, som mer enn gjerne vil jobbe noen timer på søndager - for å sikre en høyere stillingsprosent, tak over hodet og mat til seg og sine familier.

Aller mest provoserende er det når man møter folk, som i offentlige sammenhenger forsvarer den komplett idiotiske Brustad-bua, med handlekurv inne i de meget overbefolka 100 kvadratmeterne på søndager.

LO bør heller slåss for ordnede arbeidsforhold i dagligvarebransjen, framfor å ta fra unge mennesker jobben. Det er greit å ha fri på søndager når magen er mett og lommeboka full, men når ungene mangler klær, kjøleskapet er tomt og regninger hoper seg opp, kan det faktisk være greit å jobbe, også på en søndag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken