Når politiet sensurerer virkeligheten

SENSUR: Politiet sensurerer alvorlige hendelser.

SENSUR: Politiet sensurerer alvorlige hendelser.

Av

For et par uker siden havnet en kjøpmann i Porsgrunn i basketak med en butikktyv. Kjøpmannen knep den unge mannen på fersk gjerning, og måtte bruke fysisk makt for å hindre at han stakk av gårde med varene han ikke hadde betalt for.

DEL

PD menerKjøpmannen ringte politiet, som var på plass i løpet av få minutter. Så langt alt vel.

Politibetjentene dro straks kjensel på butikktyven, som de hadde sluppet ut fra cella på Myren i Skien bare noen timer i forveien. Nok en gang bar det den tunge veien til nabobyen for unggutten.

På politiets twitter-konto kom det ingen ting om hendelsen som i hvert fall de involverte opplevde som ganske dramatisk. I stedet oppdaterte vaktlaget ved operasjonssentralen i Tønsberg om en savnet hund på Tjøme og et sykkeltyveri i Nedre Eiker.

Dermed sto det heller ingen ting i avisene i Grenland om basketaket i dagligvarebutikken i Porsgrunn. Sånn har det dessverre blitt etter at operasjonssentralen flyttet fra Skien til Tønsberg. Og enkelte ganger kan det virke som om hele vaktlag tror at Grenland og Telemark ligger i et annet politidistrikt.

Vi mener at slike hendelser er viktig informasjon for offentligheten, og at politiet har et ansvar for å informere og svare pressen når slike hendelser inntreffer.

Tidligere ble det rapportert om opp mot 50 hendelser i Grenland i løpet av ei helg. Nå er det kanskje 5 oppdateringer, og vi drikker ikke mindre og har ikke blitt snillere. Færre hendelser ser jo bedre ut på krimstatistikkene ...

Artikkeltags