Bedre by med flere hoteller

NYTT: Dette hotellet skal Vic konkurrere mot. De må heve seg.

NYTT: Dette hotellet skal Vic konkurrere mot. De må heve seg.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Torsdag fortalte PD nyheten at Hotell Vic legger ned restauranten etter 61 års drift. Omsetningen i restauranten er halvert på ti år, gjestene er forsvunnet og sånn kan det ikke fortsette.

DEL

PD menerFra 1. september skal kjøkkenet kun serve hotellets egne kurs,- konferanse og overnattingsgjester. Restauranten begynte å stupe lenge før det ble kjent at Porsgrunn får hotell nummer to på Kammerherreløkka. En strukturendring har ligget i korta. Med totalt annerledes konkurranse fra 2019 kunne Vic ikke vente lenger og har startet omstilling.

Nedbemanning er selvsagt tragisk for de det gjelder, men utviklingen er en del av et mye større bilde. Ælvespeilet er blitt stor kurs- og konferanseaktør, med egen catering. Skien er ikke langt unna, til Larvik går det raskere enn noen gang, og Skjærgården i Langesund tar stor markedsandel.

Som om ikke det er nok, har airbnb blitt en konkurransefaktor også her lokalt. Kampen om lunsjkundene er beinhard, og Vic er ikke vinneren. De må gjøre noe, og det ville vært mer bekymringsfullt dersom de ikke tok grep.

Vi tror Porsgrunn vil styrke seg i kurs,- konferanse og hotellovernattingsmarkedet med nytt hotell og et modifisert Vic. Det er vanskelig å se at bedre infrastruktur med tog og vei, og enda bedre tjenester ikke skal kunne bli positivt for byen. Hotelldrifta på Vic gikk med pent overskudd i 2017, og vi håper det fortsetter framover.

Artikkeltags