Gi helsearbeiderne en jobb de kan leve av

VALGFLESK: Ordfører Robin Kåss lovet for fire år siden å jobbe for å fjerne ufrivillig deltid. Fire år senere har ingen ting skjedd.

VALGFLESK: Ordfører Robin Kåss lovet for fire år siden å jobbe for å fjerne ufrivillig deltid. Fire år senere har ingen ting skjedd.

Av

I 1987 vedtok bystyret i Porsgrunn å jobbe aktivt for å fjerne uønskede deltidsstillinger i helse og omsorgssektoren i kommunen. Dette var og er typiske kvinneyrker, og man så på vedtaket som et viktig skritt i kampen for likestilling i yrkeslivet.

DEL

PD mener32 år senere er vi like langt. Til tross for at 4 av 5 helsefagarbeidere ønsker å jobbe fulltid, er det bare 28 prosent av dem som faktisk gjør det i Porsgrunn kommune.

Fra februar 2017 til april 2018 lyste kommunen ut 180 sykepleierstillinger.Bare 17 prosent av de utlyste stillingene var heltid, mens 83 prosent varierte fra 20 prosent og oppover.

Med et slikt utgangspunkt sier det seg selv at Porsgrunn kommune aldri vil bli kvitt ufrivilling deltid.

I stedet blir sykepleiere, fagarbeidere og hjelpepleiere kastet ut i en heseblesende jakt på ekstravakter, som nærmest blir en kamp for å overleve for de involverte. Kvinnene, for det er stort sett kvinner, som jobber i disse yrkene er nemlig like avhengig av å betale boliglån og løpende utgifter som alle vi andre.

I 2011 laget vi flere saker med Ap-topper som lovet å gjøre noe med problemet. Det samme sa Kåss & Co i valgkampen for fire år siden. Fortsatt er Porsgrunn en versting, og egentlig har ingen ting skjedd siden 2015.

Hvis dere mener noe med det, legg igjen penger bak de fagre ord. Det er det eneste som nytter. Politisk vilje er nok et stikkord i denne sammenheng.

Artikkeltags