Hårfin balansegang for Kåss

HJELP: Ordfører Robin Kåss får hjelp av kjendisblogger.

HJELP: Ordfører Robin Kåss får hjelp av kjendisblogger. Foto:

Av

Ordfører Robin Kåss er offensiv i tankegangen når han leier inn kjendisblogger Line Victoria Husby-Sørensen som en slags konsulent på sosiale medier.

DEL

PD menerHan er den første lokalpolitikeren i Porsgrunn og Bamble som så aktivt benytter profesjonell hjelp for å nå nye, og gamle, velgergrupper.

Noen vil sikkert gjenkjenne Line Victoria Husby-Sørensen fra PDs spalter i fjor vinter, men hun er mest kjent som bloggeren Supporterfrue, med 20.000 følgere på Facebook og Instagram.

Vi kan like det eller ikke, men hvordan politikere opptrer på sosiale medier vil garantert spille en viktig rolle ved lokalvalget om ett år. Ingen får 20.000 følgere hvis man ikke vet hva man driver med og er flink til å kommunisere sitt budskap.

Så langt har hun hjulpet ordfører Kåss og varaordfører Janicke Andreassen med en del såkalte «gags». De fikk stort oppslag i VG da de pakket inn ordførerkontoret i sølvpapir mens han var på ferie i sommer. De fleste fikk vel også med seg brannslukningstuntet for en drøy måned siden.

Husby-Sørensen kan garantert åpne en del dører, men Kåss må ta styringen selv og passe på at det ikke blir for mye fjas. Balansegangen er hårfin, men også i politikken er humor viktig.

De fleste politikere skjønner at de må bruke sosiale medier, men de fleste har ikke peiling på hvordan man bruker dem på en riktig måte. Sånn sett blir Kåss' eksperiment spennende å følge.

Artikkeltags