Hvorfor skal politikerne komme gratis inn?

PREMIERER: Politikere liker seg godt på premierer.

PREMIERER: Politikere liker seg godt på premierer. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kommuner og fylker er blant de største sponsorene til ulike kultur- og idrettsarrangement. Politikerne deler ut penger nærmest med begge hender til mer eller mindre gode formål.

DEL

PD menerVi syns det er bra og riktig at Grenland Friteater mottar offentlige støtteordninger, men hvorfor skal byens politikere komme gratis inn på alle mulige premierer? Greit at de deler ut våre penger, men de kan da betale 365 kroner for å komme inn på for eksempel «Meierislaget», slik alle vi andre må. Ved å akseptere gratisbilletter til seg og sine ektefeller, setter de seg også i et slags avhengighetsforhold. De er jo nesten aldri på denne typen arrangementer når de må betale selv.

Telemark fylkeskommune sponser Odd med 2 millioner kroner i året. Noe av det de får tilbake er billetter på VIP-tribunen/restauranten. Under påskudd av at politikerne har med seg gjester, er VIP'en på Odd fylt opp med politikere og deres ektefeller og barn på hver bidige kamp.

Vi andre som har gratis mobil og aviser av jobben, må fordelsbeskatte. Hva med politikere som mottar gratisbilletter for 10-20.000 i året?

Også mange private bedrifter sponser kultur og idrett og bruker billetter som et gode for ansatte. Det er noe helt annet. De deler nemlig ikke ut fellesskapets penger.

Vi foreslår at alle politikere fra nå av betaler selv. Det vil gi kultur og idrett mer penger, og det vil gjenopprette en helt nødvendig integritet.

Artikkeltags