– Ikke skyld på forbrukerne

STORGATA: Lite folk i Storgata etter nyttår.

STORGATA: Lite folk i Storgata etter nyttår. Foto:

Av

Å skylde på forbrukerne når Porsgrunn sentrum tømmes for folk, er etter vår mening skivebom.

DEL

PD menerDebatten om parkering, åpningen av nytt pol på Down Town og det faktum at det stadig blir færre folk som oppholder seg og handler i Porsgrunn sentrum, har rast i PD og på sosiale medier de siste ukene.

Fra politisk hold blir det hevdet at forskyvingen av sentrum mot Down Town startet allerede på 80-tallet, og at forbrukerne ikke har noe å klage på så lenge de handler på kjøpesenteret og på nettet.

Forbrukerne er ikke dumme. De velger alltid de beste løsningene. Svært få om noen velger et handlemønster som er dyrere, dårligere og mer tungvint ut fra idealistiske motiver.

Kort sagt er det politikerne som legger premissene for hvordan Porsgrunn sentrum skal være. Handelsstanden driver sine virksomheter innenfor de rammene politikerne har bestemt, men er selv ansvarlig for sin egen produktutvikling.

Det nytter ikke å stenge dørene klokka 16.30 og skylde på forbrukerne. De er de selv som må skape et produkt forbrukerne vil ha.

Filmgiganten Kodak satt lenge på gjerdet og sutret over at folk gikk over til digital fotografering, og ikke lenger kjøpte film. I stedet for å digitalisere konsernet, tviholdt de på en foreldet strategi og gikk konkurs i 2012.

Også i Storgata går verden videre. Det som var riktig for 10 år siden, er ganske sikkert feil i dag. Start der!

Artikkeltags