Kebabdrama over streken

UNDERSØKELSER: Lett og Mett har vært i søkelyset.

UNDERSØKELSER: Lett og Mett har vært i søkelyset. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Et angivelig «lokalt kebabnettverk» endevendes ifølge Varden av kommune, politi, skatteetaten og Arbeidstilsynet. Det dreier seg om et bestemt miljø i Grenlands serveringsbransje, og senteret for nettverket ligger ifølge avisa midt i Porsgrunn sentrum.

DEL

PD menerDet har lenge vært kjent at etater samarbeider om gransking av forhold i selskaper bak flere serveringssteder i Porsgrunn og Skien. Restauranten Efesos og gatekjøkkenet Lett og Mett på Helgesens hjørne har vært under lupen i lang tid. Det nye er at undersøkelser og gransking blir framstilt som en skurkehistorie med full identifisering av en mulig sentral person.

Politiet bekreftet tirsdag at ingen personer er siktet i det såkalte kebabnettverket. Det betyr at det formelt ikke er skjellig grunn til mistanke om straffbare forhold mot noen involverte, hittil. Alminnelig rettssikkerhet bør veie tungt før myndigheter og presse går ut med Kriminaljournalen-historier fra lokal serveringsbransje.

Det er viktig at offentlige etater følger nøye med på forhold som kan være useriøse og skadelige for bransje og samfunn. Men det må foreligge et kvalifisert grunnlag for å gå ut med alvorlige anklager og mistanke. Det gjør det ikke. Vi vet at en gatekjøkkenkonkurs er oversendt fra bostyrer til politiet, men ingen strafferettslige skritt er tatt, ifølge politiet selv. Inntil videre bør både myndigheter og presse kvalitetssikre sine opplysninger før dramaserien om kebab fortsetter.

Artikkeltags