Livssynsnøytralt prissjokk

PRISØKNING: Per Wold har oppjustert seremoniprisen.

PRISØKNING: Per Wold har oppjustert seremoniprisen.

Av

Rådmannens nye budsjett skaper usikkerhet om det såkalte livssynsnøytrale seremonibygget på Eidanger. Bygget er etterspurt av mange som ikke finner det naturlig å ha begravelser og bisettelser innenfor rammene av den ordinære norske kirke.

DEL

PD menerEt seremonibygg skal være for alle. Men nå viser det seg at bygget blir mye dyrere enn antatt, samtidig som kommunen innfører nytt spareprogram.

Seremonibygget har vært snakket om lenge, så lenge at selv historien om nytt PP-kryss på Vestsida framstår som ganske kort i forhold. For et snaut år siden kom tilhengerne av nytt seremonibygg endelig i mål, da ordføreren og støttepartiene lovet 35 millioner og byggestart i 2020. Torsdag la rådmannen fram ny pris, 56 millioner, og det skaper en helt ny situasjon.

Anslagene for byggeprosjektet har i løpet av fem år variert fra 25 millioner til nå hvor det nærmer seg 60 millioner. Vi forstår ikke umiddelbart hvordan ordføreren skal komme seg ut av den økonomiske knipa seremonibygget ser ut til å ha blitt, men politikk er jo det umuliges kunst, så det gjenstår å se.

Prisen er ikke det eneste problemet for seremonibygget. Petter Øygarden og et kirkerelatert utviklingsselskap vil bygge flere hundre boliger i Eidanger sandtak. Steilt imot dette står kirken som vil bruke tomta til framtidige gravplasser. Skal det bygges seremonibygg ved en kirkegård som snart kan være full, fordi Øygarden og kommunen heller ville ha leiligheter der?

Artikkeltags