Nå øker Porsgrunn igjen

FRAM: På rådhuset trekkes et lettelsens sukk.

FRAM: På rådhuset trekkes et lettelsens sukk.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Nye befolkningstall fra SSB tirsdag er mer oppløftende lesning for Porsgrunn enn det har vært en stund.

DEL

PD menerFolketallet har økt med 142, det tilsvarer en del fotballag, og det nærmer seg hva rådhusledelsen legger til grunn for å kunne opprettholde struktur på skoler, barnehager og lovpålagt eldreomsorg. Dessuten er plusstall, selv om de er små, symbolsk viktig og kan gi en pekepinn på attraktivitet og aktivitet.

Folketallet går litt ned i både Skien og Bamble, med henholdsvis 72 og 52. Dette er marginale svingninger og bør ikke overtolkes. For Porsgrunns del ser det ut til å være et mønster at folketallet øker i 3. kvartal, som samsvarer med at studenter kommer tilbake til Universitetet på Kjølnes. Folketallet øker markant også i studentbygda Bø.

Rådmann Per Wold dvelte for bare noen dager siden ved befolkningsutviklingen og skrev om framtidsutsiktene at Porsgrunn de siste år har hatt en markert lavere befolkningsvekst enn landet i alt. Dette truer på forholdsvis kort sikt den økonomiske grunnmuren og tjenestene kommunen skal levere til innbyggerne. Folketallet i Porsgrunn har gått bakover, men har nå altså snudd. Det betyr at rådmannen kan senke skuldrene litt mer på sitt for tida ferieopphold på Kanariøyene.

De store investeringene i industri og infrastruktur er kritisk viktige for hele regionen. Også oppgradering til universitet er en nøkkelfaktor som kan bidra til det motsatte av stagnasjon. Det er ingen grunn til å henge med hue.

Artikkeltags