Ny uklarhet om e-post fra Kåss

INFOKRIG: Kåss og Villa Frednes har hver sin virkelighet.

INFOKRIG: Kåss og Villa Frednes har hver sin virkelighet.

Av

Flere e-poster sendt fra ordfører Kåss til kommunens postmottak reiser ny tvil om hvordan Porsgrunn kommune har håndtert informasjonen i den eksplosive Øvre Frednes-saken.

DEL

PD menerTvilen involverer Porsgrunn kommune både politisk og administrativt. Først framsto det som klart at ordfører Kåss hadde silt informasjon for å sverte Villa Frednes-eierne, men dette benekter Kåss.

Tirsdag, mer enn en uke etter at ordføreren offentliggjorde en Facebook-melding som åpenbart var egnet til å skade Villa Frednes, ble flere meldinger Kåss har mottatt publisert av Kåss og kommunen. Hvorfor ble ikke disse meldingene som ordføreren sier han har mottatt på Facebook offentliggjort samlet og balansert?

Den ene uka blir fruen på Villa Frednes utsatt for et karakterdrap på kommunens postliste. Derfra går det mange dager før kritiske meldinger mot Kåss og kommune blir gjort kjent.

Vi mener Porsgrunn kommune generelt driver en svært god postlistetjeneste. Der får presse og innbyggere innsyn i et eldorado av prosesser og problemstillinger, og journalføring og åpenhet er blitt bedre.

Men i Øvre Frednes-saken har noe gått galt. Det er fortsatt grunn til å stille spørsmål ved om politikk og administrasjon er blitt mikset problematisk, for politisk vinnings skyld. I så fall er det alvorlig, og bør føre til gransking. Så langt har Kontrollutvalget ikke begynt å røre på seg. Saken er spesiell og urovekkende. Alt må på bordet.

Artikkeltags