Porsgrunn vil bli Årets sentrum

NY LISTE: Lars Iver Larsen i PMB vil ha Porsgrunn til topps.

NY LISTE: Lars Iver Larsen i PMB vil ha Porsgrunn til topps.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Porsgrunn kommune og Porsgrunn Min By har gått sammen om å søke nominasjon til «Årets sentrum i Norge 2018». De har lagt fram en liste med 27 prosjekter for å understøtte søknaden.

DEL

PD menerDe fem første på lista er nye boliger på Frednes Brygge, Grenland Havn-prosjektet Nye Byrom ved Sjøfartsmuseet, nybygg i Skomværkvartalet, nybygging og transformasjon av Porsgrunn Mek. Verksted til bolig og næring, og R8-prosjektet Powerhouse ved Frednesbrua.

Videre følger blant annet nytt hotell på Kammerherreløkka, nye boliger på Aasland-tomta i Vestregate, renovering av Down Town, nytt Lilleelvkryss og miljøtunnel gjennom Hovenga, enda flere nye boliger ved elva, Grenlands største bilsenter på Bjørnstad, åpning av ny og raskere jernbane, og tung satsing på Knutepunkt Porsgrunn.

Vi har ikke uten videre forutsetning for å rangere norske bysentra i konkurranse om Årets sentrum, men lista som er lagt fram er informativ lesning for alle som er opptatt av by- og sentrumsutvikling. Porsgrunn sentrum har stort potensial, forutsatt at det tas riktige grep og vi unngår utbyggingsgigantomani.

For Porsgrunn er det viktig å opprettholde et så konsentrert sentrum som mulig. Bystyret må ikke gå i fella og la sentrum flyte utover som Skien har gjort med Herkules og Kjørbekk. I så fall må gårdeierne bestille mer gråpapir til å dekke tomme butikklokaler, og huske på å sende regninga til bystyret.

Artikkeltags