Slaget om Osebakken

BRU: Saken var vanskelig. Denne brua gjør det ikke enklere.

BRU: Saken var vanskelig. Denne brua gjør det ikke enklere.

Av

Om snaue to uker skal en utbyggingsmaraton av de sjeldne avgjøres i Utvalg for miljø og byutvikling. Osebakken Park, med 160 nye leiligheter, «feiret» 10 års jubileum i 2017, uten å ha satt spaden i jorda.

DEL

Leilighetsprosjektet bærer preg av svak håndtering fra både utbygger og kommune, og dette er noe av forklaringen på at det har gått 11 år.

Osebakken Park-saken blir som et «slaget om Osebakken». Befolkningen har vært på barrikadene i flere år, av helt naturlige årsaker. De ønsker at bydelen skal utvikle seg til det bedre, ikke verre. Stengt overgang i Vidarsgate vil føre til en barriere mellom bydeler, og konsekvenser av økt trafikk i boliggatene er en stor bekymring.

Befolkningen i bydelen er blitt holdt for narr med løfter og vedtak som politikerne har løpt fra. Som om saken ikke var vanskelig nok, har utbygger og kommune lagt fram skisse for en ny gangbru som skal erstatte undergangen de opprinnelig lovet å bygge. Ikke bare bryter gangbrua norsk lov på flere punkter, den er et av de mest forskrekkelige byggverk som noen gang er blitt presentert i Porsgrunn. Gangbrua har ikke vært et smart trekk i 11. time for byggeprosjektet.

Både lovbrudd og løfter ser ut til å bli satt til side for å få bygget de 160 leilighetene. Vi forstår selvsagt både utbyggers og kommunes ønsker om å få realisert nye boliger. Dessverre er Osebakken Park-saken pinlig. Befolkningen i bydelen kan ikke bli sittende igjen med svarteper.

Artikkeltags