Terningkast 6 til brøytebilsjåførene

12-TIMERSDAG: Fredrik Skarnes og de andre brøytebilsjåførene har hatt hektiske dager i det siste.

12-TIMERSDAG: Fredrik Skarnes og de andre brøytebilsjåførene har hatt hektiske dager i det siste. Foto:

Av

Porsgrunn kommune har fått mye kjeft de siste årene på grunn av for dårlig brøyting av de kommunale veiene.

DEL

PD menerFør jul fikk kommunens folk også en kilevink av Høyre-politiker Gunnar West Sørlie - for å brøyte for mye og forstyrre nattesøvnen for folk som bor langs Deichmansgate. Nok om det.

Helgas store snøfall var varslet mange dager i forveien, og vi har lyst til å gi brøytemannskapene terningkast 6 for strålende jobb.

Natt til lørdag snødde det kraftig i vårt område, og flere steder kom det opp mot 20-25 centimeter nysnø. Likevel var de aller fleste veier og gang/sykkelstier brøytet da byens innbyggere våknet opp lørdag morgen.

PD var med brøytebilsjåfør Fredrik Skarnes på ei runde i Porsgrunn søndag formiddag. Han kunne fortelle at han og de andre brøytebilsjåførene jobber 12 timer i døgnet i slike perioder vi akkurat har vært igjennom. Vi snakker om veiens helter som også fortjener litt ros når de står på og jobber i overkant av hva man kan forvente, for å gjøre forholdene gode og trygge for bilister, syklister og gående.

Vår magefølelse sier at virksomhetsleder Torbjørn Krogstad og hans folk i Porsgrunn kommune har blitt flinkere de siste årene og er bedre forberedt når det kommer mye snø. Det er ikke så mange gangene i året, men det er en kolossal jobb å holde veier og gangstier «frie» for snø når været er som det har vært denne helga.

Bra jobba!

Artikkeltags