Usaklig om Porsgrunn Utvikling

NY: Aps nye gruppeleder Ingebretsen har et Mule-problem.

NY: Aps nye gruppeleder Ingebretsen har et Mule-problem.

Av

I kamp for å redde verdifull natur på Mule krever et kobbel av politiske partier at Fylkesmannen skal undersøke mulig ulovlige tette bånd mellom Porsgrunn kommune og selskapet Porsgrunn Utvikling AS (PU).

DEL

PD menerVi mener dette er usaklig og et blindspor i den nå dramatiske Mule-saken. Mye kritisk har med rette vært sagt og skrevet om tette bånd mellom PU og kommunen. I lang tid styrte Ap-Porsgrunn sitt eget eiendoms og utviklingsselskap etter en slags Haakon Lie-modell, der Aps gruppeleder var selskapets styreleder og rapporterte til Ap-ordføreren som er generalforsamling. Dette regimet tok slutt høsten 2017, etter at Ap tok innover seg krav om mer transparente forhold.

Det er bred politisk enighet i bystyret om at PU skal være verktøy for å utvikle bolig- og næringseiendommer. Dersom mange av de nesten 50 representantene i bystyret nå mener at PU ikke skal være et slikt verktøy, må de ta opp det som egen sak.

Vi tror at ikke mange flere enn Rødt vil komme til å stemme for å avvikle selskapet, men vi vil aldri stille oss i veien for gode PU-diskusjoner. Det er fortsatt nok av snubletråder innenfor PU-sfæren.

Et av motivene for krav om lovlighetskontroll i Mule-saken er at kommunal økonomisk fortjeneste fra PUs boligprosjekt angivelig skal være problematisk. For oss framstår det som helt meningsløst at et aksjeselskap ikke skal kunne tjene penger. Dersom PU ikke leverer overskudd til eieren, vil også det føre til sirkus.

Artikkeltags