Vi må lære oss å være uenig

BESKYLDNINGER:  Robin Kåss fikk mye kjeft i barnehagesaken.

BESKYLDNINGER: Robin Kåss fikk mye kjeft i barnehagesaken.

Av

Den offentlige debatten om barnehagen vs Villa Frednes tidligere i sommer forteller mye om engasjementet blant innbyggerne i vår fantastiske by.

DEL

PD menerSvært mye av debatten foregikk på sosiale medier, og vi er enig med KrF-politiker Anders Rambekk at mye av debatten holdt lavt nivå.

Beskyldninger, feilaktige påstander og såkalte hersketeknikker florerte. Samtidig var det mange som fikk sagt hva de mente om saken, og flere politikere bestemte seg faktisk ikke før de var på vei inn i bystyresalen.

Som i deponisaken ble språkbruken til tider så krass at mange også valgte å holde kjeft.

Ordfører Robin Kåss ble beskyldt for å være nedlatende og nærmest latterliggjøre ekteparet Erlandsen.

Den påstanden er vi uenig i. Sett fra sidelinja gjorde Kåss et tappert forsøk på diplomati etter Tone Skau Jonassens ganske kompromissløse leserbrev. Det endte med misforståelser og dunder og brak.

Offentlig debatter er lokaldemokratiets fundament, men vi mener at porsgrunnsfolk må trene mer på å være uenig. Det er nemlig ikke sånn at alle som er uenig med deg, er idioter, provokatører og spekulative.

I den nevnte barnehagesaken var det helt legitimt å ha ulik mening. Det hadde vi faktisk innad i PD også. Gode argumenter gir alltid økt kunnskap og driver en sak framover.

Vi er i hvert fall tilhenger av at det beste argument vinner til slutt.

Artikkeltags