Hvor lenge må han vente?

BRUMARATON: Wagenius på arkivbilde ved brua.

BRUMARATON: Wagenius på arkivbilde ved brua.

Av

I flere år har Ole Kåre Wagenius stilt spørsmål om åpningstidene for Porsgrunnsbrua. Han mener brua ikke trenger åpnes hver eneste gang en fritidsbåt med høy mast skal forbi.

DEL

PD menerFritidsbåtene bør innrette seg etter åpningstider, ikke omvendt, men dette virker umulig å få avklart.

I utvalgsmøte forrige uke spurte Wagenius igjen om hvordan det går med brua og åpningstidene. I møtereferatet står det «på spørsmål fra Ole Kåre Wagenius (Ap) om status for stengetider på Porsgrunnsbrua, svarte kommunalsjef Øistein Brinck at Kystverket ser på saken».

At Kystverket «ser på» saken kan bety at det går veldig seint i Kystverket, eller de må gå til specsavers, for denne saken har for lengst passert middagshøyden. På arkivsøk i PD finner vi blant annet dette fra april 2013: «Ole Kåre Wagenius vil ha slutt på at enslige seilbåter stopper all trafikk over Porsgrunnsbrua i rushtida. Men vil Kystverket høre?». I desember samme år opplyste veitrafikksentralen til TA at de enkelte kvelder om sommeren opplever 15–20 bruåpninger, et veldig høyt servicenivå overfor fritidsbåtene. I 2016 ble det innført rushtidsrestriksjon som Wagenius kalte halv seier. Full seier er at bruklaffene holdes nede to timer hver morgen og ettermiddag.

Det er snart 2019, og saken verserer fortsatt. Vi vet ikke om Kystverket avgjør dette suverent, men vi er nå på overtid av overtida, minst. Wagenius må få et svar.

Artikkeltags