Hvorfor blir ingenting gjort?

Færre bruåpninger: PD er enig med Venstres Per Solli.

Færre bruåpninger: PD er enig med Venstres Per Solli.

Av

Ingen sommer uten debatt om unødvendige bruåpninger som lager kilometerlange bilkøer både på Østsida og Vestsida.

DEL

PD menerI forrige uke var det Venstres Per Solli som gikk ut her i avisa og etterlyste begrensninger i antall bruåpninger. Vi er hundre prosent enig med Solli.

PD har også tatt opp på saken på lederplass en rekke ganger, men så langt har lite skjedd. Mannfolk i bar overkropp og gjerne en øl i hånda, cruiser i seilbåtene sine nedover Porsgrunnselva nærmest dagen lang. Til tider fyker brua opp og ned som ei vippehuske, og hver bidige gang står bilkøene omtrent opp til Pors stadion.

Absolutt alt tyder på at det er et soleklart politisk flertall for å regulere antall bruåpninger, og da syns vi faktisk det er rart at denne typen fritidsaktiviteter går foran effektiv trafikkflyt i Porsgrunn sentrum.

Greit nok at Skien ikke har sin egen kystlinje, og at båttrafikken fra nabobyen går via vår vakre elv, men det er likevel ingen menneskerett og skape trafikkaos i nabobyen på denne måten.

Vi foreslår nok en gang faste åpningstider for fritidsbåter, for eksempel 5 minutter hver 4 time. Åpningstidene kan tilpasses rushtid, og sørge for bedre flyt i trafikken.

Med alle arbeidene som foregår rundt om i byen, er problemstillingen blitt ytterligere aktualisert. Bilkøene er lange nok som de er, om ikke livsnytere i seilbåter skal gjøre dem enda lengre.

Artikkeltags