Livsfarlig langs elvebredden

FLERE LIVBØYER: Antall livbøyer må opp langs elva.

FLERE LIVBØYER: Antall livbøyer må opp langs elva.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Bare de siste to årene har vi opplevd flere drukningsulykker og flere nesten drukningsulykker i Porsgrunnselva fra Ælvespeilet kulturhus og ned til Bratsberg Brygge.

DEL

PD menerI vinter havnet en bil i elva da sjåføren ikke klarte svingen i enden av Stangsgate.

Greit nok at vi ikke har rekkverk langs bryggekanten, men det er på høy tid å få oppgradert livbøyene som er plassert med meget ujevne mellomrom langs elvebredden.

I begynnelsen av juni havnet en beruset gutt på 21 år i elva da han skulle tisse på vei hjem fra byen. Heldigvis ble han oppdaget av 3–4 kvinnelige restaurantgjester på Michel Seylmagers Hus. En av dem vrengte av seg klærne og kastet seg i elva.

Hun fikk raskt tak i gutten, som hadde vært under vann ved to anledninger. Problemet var å få 21-åringen på land.

De to andre kvinnene løp for å hente ei livbøye som hang i nærheten, men den satt så hardt fast at de ikke fikk den løs med en gang. Heldigvis klarte de det til slutt og fikk kastet den uti til kvinnen og 21-åringen. Vi snakker om sekunder som skilte mellom liv og død.

Hver gang det skjer en liknende hendelse, blir det snakket om å oppgradere og få ut flere livbøyer. Kanskje det er på tide å realisere disse planene før enda flere drukner i elva.

Det koster lite, men kan i mange tilfeller være forskjellen på liv og død.

Artikkeltags