Rydd opp på «Plata»!

STILLE I DAG: Politiet bør ta et oppgjør med miljøet som i perioder ødelegger idyllen.

STILLE I DAG: Politiet bør ta et oppgjør med miljøet som i perioder ødelegger idyllen.

Av

Plattingen mellom boligblokka i Stangsgate 1 og Minneparken skulle bli et koselig sted travle porsgrunnsfolk kunne ta seg en pust i bakken og nyte utsikten utover Porsgrunnselva.

DEL

PD menerDen har i stedet blitt et samlingssted for rusmisbrukere, der omsetning av narkotika foregår helt åpenlyst.

Denne lederen handler ikke om å jage rusmisbrukere som stille og rolig nyter en øl ved elvebredden. Det er den åpenlyse narkotika-omsetninga og den utagerende oppførselen til mange av de sterkt berusede folka vi vil til livs.

Tidligere i uka toppet det seg da en godt voksen kvinne løp halvnaken rundt på brygga før hun kastet seg i elva. Vel oppe på land satte hun seg til å onanere med «hele» byen som tilskuere. Slik fikk hun holde på i cirka 30 minutter uten at politi eller andre stoppet henne.

I forrige uke var en mann så rusa at naboer tilkalte en ambulanse, sikkert fordi de fryktet at han kunne dø.

Tilsvarende episoder ser vi nærmest ukentlig, og på de 18 månedene vi har hatt kontorer på bakkenivå i Stangsgate 1, har undertegnede sett politiet kun ved en anledning på «Plata» som området kalles her på huset.

Vi er ikke tilhengere av å jage rusmisbrukere fra sted til sted, men vi mener likevel at politiet må gjøre noe med forholdene. Det ferdes mange barn langs strandpromenaden, og området bør være tilgjengelig for alle. Slik det er på mange dager nå, er det i hvert fall ikke særlig hyggelig.

Artikkeltags