Andersen og de store sakene

KLOKE ORD: Andersen trekker opp nyttig dimensjon.

KLOKE ORD: Andersen trekker opp nyttig dimensjon.

Av

Kranglinga mellom Skien og Porsgrunn er ikke så ille, egentlig. I et intervju med PD trekker en av Skiens mest innflytelsesrike politikere i nyere tid, Rolf Erling Andersen, opp noen dimensjoner som er verdt å ha med seg.

DEL

PD menerI mange av de kortsiktige øyeblikkene framstår forholdet mellom Skien og Porsgrunn som alt annet enn godt. Andersen ser større på det og sier at kommunene står stødig sammen om store fellesverdier, og nevner Skagerak Energi og Grenland Havn. I fusjonsforhandlingene nylig mellom Skagerak og Agder Energi mener Andersen at deler av Skagerak sto i fare for å bli pulverisert. Lokalmiljøets innflytelse på selskapet kunne ha blitt betydelig svekka. Da sto eierkommunene samla. Havneselskapet er blitt et sterkt felleseie etter godt politisk håndverk. Andersen nevner også renseanlegget i Knarrdalstrand som stor og viktig fellesoppgave.

I pressen er vi ofte gode på å formidle de kontroversielle øyeblikkene, enten det er krangel om legevakt, brannvesen, eller at Skien nekter å flytte fire arbeidsplasser i Visit Grenland til Porsgrunn. Vi har det gøy på jobben også når Skien forsøker å omskrive historiebøkene ved å gjøre Gunnar Knudsen til skiensmann.

Å speile lokalsamfunnet, fra dag til dag, og på godt og vondt, er oppdraget vårt. Men vi kan alle trenge å bli påminnet det store bildet og de lange linjene, både på den ene og andre siden av kommunegrensa. Mye fungerer faktisk bra.

Artikkeltags