Politiet: – Du får nå fire valg

NEDLAGT: Her var det opprinnelige nærpolitiet.

NEDLAGT: Her var det opprinnelige nærpolitiet.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Den såkalte Nærpolitireformen ser ut til å være et utømmelig tema, med informasjon til offentligheten som en gjenganger.

DEL

PD menerLørdag ble folk på Sundjordet vettskremt av en mann som ifølge et vitne siktet direkte mot en tilfeldig forbipasserende med et håndvåpen. Hendelsen skjedde utenfor en belastet bolig. Politiet pågrep mannen. Lørdag kveld satt han i arrest på Myren i Skien og ventet på å bli avhørt.

Mandag ringte vi til politiet for en oppdatering på den alvorlige saken, men det var komplisert. Etter å ha vært gjennom dobbel runde med automatisk telefonsvar av den lengre typen, og «du får nå fire valg», fikk vi etter hvert kontakt med angivelig rett politijurist. Det viste seg å ikke stemme. Istedenfor å starte på «du får nå fire valg» om igjen, skulle politiet ringe tilbake. Tirsdag klokka 14.34 var det fortsatt ikke kommet oppdatering.

Noen av oss husker hvordan politiet var organisert, som den gang Tom Aas Andersen og Svein Eriksen drev det virkelige nærpolitiet. Mange i politiet forstår pressens rolle, men informasjonsarbeidet preges dessverre av systemsvikt og for mye tilfeldigheter.

Det kan virke blærete å påpeke det, men når vi likevel er innom politiet: Det oppleves spesielt å bli belært arrogant av politipersonell som gikk i barnehagen da andre av oss var ute og dekket gisseldramaet på Torp. Dette gjelder selvsagt ikke politiet som helhet, langt ifra, men noen. Journalister er fagfolk og trenger generelt ikke krim for dummies.

Artikkeltags