Bekymret for russefeiring 2019

FEST: Politiet følger nøye med på russefeiring som starter tidlig.

FEST: Politiet følger nøye med på russefeiring som starter tidlig. Foto:

Av

Russefeiring 2019 er allerede i gang, kort tid etter skolestart, med ganske dramatisk bekymringsfull utvikling, kom det fram på et møte i Politirådet tirsdag.

DEL

PD menerPolitiet følger nøye med på mønster i en påstått stadig mer kynisk kommersialisering, og rusmisbruk.

I sommer har vi sett vanvittige reportasjer fra norsk russefeiring på greske barer, og det har framstått som at ungdom som reiste til Hellas og dels gikk amok er hjemmehørende i og rundt Oslo. Ifølge politiet er det ikke så enkelt, og de mener det er grunn til å tro at grenseløs russefeiring vil spre seg.

I Politirådets møte i Porsgrunn tirsdag stilte politipersonell fra hele Grenland og Larvik. De frykter at utvalgt russ 2018 blir rekruttert av firmaer som driver lukrativ butikk med innsalg av eventer og effekter som øker på og som angivelig kan sette unge naive mennesker i gjeld via kontrakter. Politiet mener også å se noe nytt i at russ fra ulike skoler og kommuner slår seg sammen i klaner og russebusser som innebærer masse press og kostnader. Politiet vil overvåke lokale ungdomsmiljøer for å være i forkant.

Vi mener russelederne må ta større ansvar, ikke minst på bakgrunn av den greske tragedien vi har sett denne sommeren. Det er også åpenbart at foreldre må på banen for å unngå at de håpefulle legger ut på ville veier, og det går unna: Deadline for billetter til «Landstreff Telemark, Norges raskest voksende russetreff» er allerede nå.

Artikkeltags