Billig hastverk i bygatene

VEDLIKEHOLD: Slik har kommunen asfaltert i denne gata

VEDLIKEHOLD: Slik har kommunen asfaltert i denne gata

Av

To huseiere i det samme byområdet har uavhengig av hverandre klaget på asfaltarbeid utført de siste månedene.

DEL

PD menerI det ene tilfellet frykter huseieren i Grensegata, ved hjørnet av Aallsgate, at vann vil flomme inn i huset fordi det nye asfaltdekket er høyere enn fortauskanten. I det andre tilfellet spør en huseier om kommunen virkelig mener alvor med tragikomisk asfaltering, også det i området Grensegata.

Vi har ikke fasiten på hva som har skjedd, men det er påfallende at kommunale penger ser ut til å ha blitt brukt på vedlikeholdsarbeid som både kan påføre en privat eiendom vannskader, og at et i utgangspunktet sjarmerende sentrumsområde er påført en kvikkfix-løsning som helt latterlig. Vi er klar over at asfaltering i Grensegata er et veldig lokalt anliggende og ikke medfører noe stort samfunnsproblem av betydning.

Likevel mener vi det er relevant å spørre om hva som har skjedd i planlegging og utføring av vedlikehold av bygatene. Bystyret har tross alt bevilget noen millioner til formålet. Vi vet ikke om det er kommunen selv, eller en innleid entreprenør som har erstattet kantstein med en merkelig hybridløsning, og vi vet så langt ikke hvordan det kan ha seg at beboere ved Aallsgate, som er en flomvei, nå er bekymret for at vann skal flomme inn hos dem.

Forrige vinter var ekstrem og etterlot seg store skader i gatene, vedlikehold var akutt, men ikke så akutt at gatene blir enda verre.

Artikkeltags