Gratulerer med vei til 710 mill

ÅPNET: Fredag åpnet den nye veien folk har ventet på i 50 år.

ÅPNET: Fredag åpnet den nye veien folk har ventet på i 50 år. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Den nye fylkesveien gjennom Lilleelvkrysset ble omsider åpnet fredag. Dette er veien mange sier de har ventet på i 50 år.

DEL

PD menerDen 1,3 kilometer lange strekningen fra Behakvartalet til rundkjøringa ved Hovengasenteret er utvilsomt et formidabelt framskritt i lokal infrastruktur, og det er grunn til å gratulere alle som har vært med å gjøre prosjektet mulig, ikke minst alle bilistene som må betale bompenger hver dag.

PDs klipparkiv på Lilleelvkrysset er smekk fullt av saker med krav om utbedring av det som er blitt kalt Norges verste kryss. Nå er det endelig utbedret, med tunnel gjennom Hovenga, en kostbar løsning som ergrer deler av det politiske miljøet i Skien. Vi tror tunnelen er framtidsrettet. Man bygger ikke gammeldagse veier tvers gjennom tettbebygde boligstrøk lenger.

Veien er ferdig, men ikke granskingene, for det er flere granskinger i gang for å avdekke hvorfor budsjettet for den nye fylkesveien sprakk så dramatisk. Prisen kom opp i 710 millioner. Bypakkepartnerne vil ha flere svar, og Statens vegvesen har varslet full revisjon av sitt eget prosjekt. Dette vil forhåpentlig føre til god læring.

Uavsluttet er også sirkuset med Lilleelva Parkering AS, som kan ha forstått at de neppe vinner fram med et erstatningskrav på over 40 millioner for tapte p-plasser som ikke var ment permanent, men midlertidig, på et areal med uklare eierforhold. Nå er veien åpnet, men p-striden er dessverre ikke lukket.

Artikkeltags