Uforståelig karakterkrav

Karakterkrav: Torbjørn Røe Isaksen.

Karakterkrav: Torbjørn Røe Isaksen.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Ved studiestart denne uken sto 550 plasser tomme ved landets lærerskoler, samtidig med at nærmere 400 studenter ble avvist fordi de ikke besto et forkurs i matematikk i sommer.

DEL

 Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen har skjerpet karakterkravet i matematikk for å komme inn på lærerskolen. Kravet i norsk er fortsatt 3, men i matematikk må studentene ha minst 4 for å komme inn. Nå roper lærerorganisasjonene et varsku. Norge trenger nemlig 4000 nye lærere innen 2020, og da har vi rett og slett ikke råd til å la så mange studieplasser stå tomme. Vi mener regjeringen og Røe Isaksen begynner i feil ende. Det avgjørende er jo hva lærerstudentene kan når de er ferdig med lærerutdanningen, ikke om de fikk 3 eller 4 på videregående. Derfor bør Røe Isaksen & Co heller ha fokus på at lærerskolene luker ut uegnede studenter i løpet av studietida. For eksempel sette strengere krav til øvingslærere når studentene har praksis. Eller rett og slett øke kvaliteten på utdanningen, slik at studentene lærer mer før de skal ut i den norske skolen.

I tillegg er vi uenig i at matematikk er viktigere enn norsk. Hvorfor er en treer godt nok i norsk, men ikke i matematikk?

Resultatet av Røe Isaksens matematikk-eksperiment, er dessverre at antall ufaglærte lærere vil øke dramatisk i årene framover. For «lærere» må jo elevene ha. Og da blir det vel egentlig matematikkravet for dumt.

Artikkeltags