Øker momsen for folk flest

STILLE: Ikke engang Hoksrud hadde noe på hjertet torsdag.

STILLE: Ikke engang Hoksrud hadde noe på hjertet torsdag.

Av

SV var raskt ute da de oppdaget at Frp, partiet grunnlagt på sterk nedsettelse av skatter og avgifter, foreslår å øke momsen for folk flest. Den såkalte moroskatten foreslås økt fra 10 til 12 prosent i statsbudsjettet, og det betyr at underholdning og opplevelser blir dyrere.

DEL

PD menerReiselivsbransjen i Telemark rykket torsdag ut mot momsforslaget og uttaler at de er en sårbar bransje. En slik økning vil ha negative konsekvenser og svekke konkurransekraften, spesielt i Telemark, fordi de internasjonale turistene er mer prissensitive, og dem er det stor økning av her i fylket. Vi deler reiselivsbransjens bekymring.

Telemark trenger sterke lokomotiv i en tid der fylket er under press og svekkes av reformer og prioriteringer den samme regjeringen gjennomfører. Politireformen har gitt Telemark slagside, sykehuset sliter, og vi tror ikke at Telemark kommer styrket ut av regionreformen, som framstår som en forvirrende farse, nærmest strippet for konstruktivt innhold og tilnærming.

Her i vår redaksjon var det etter statsbudsjettframlegget torsdag påfallende stille fra regjeringens representanter. Ikke engang Bård Hoksrud hadde noe han ville selge inn, og det er trolig enestående i nyere tid. Den store nyheten har vært Tesla-skatten, og det tyder på at landet ikke er i en veldig dramatisk situasjon.

Opposisjonen er uansett kritiske til saker de mener viser viktige skillelinjer i norsk politikk, og inntil videre er regjeringen svekket etter valget.

Artikkeltags