Trist lesning om fyllekjørere

KONTROLL: Politiet stopper berusede sjåfører hver eneste dag.

KONTROLL: Politiet stopper berusede sjåfører hver eneste dag.

Av

Nordmenn er imot fyllekjøring, men likevel kjører mange i fylla. Nesten hver eneste dag kniper politiet bilister som kjører i fylla på veiene i Porsgrunn og Bamble.

DEL

PD menerTwitter-meldingene fra politiet er dessverre nitrist lesning. Også i helga ble flere bilister tatt i vårt område.

Tall fra Trygg Trafikk viser at 14.000 kjøreturer blir foretatt i beruset tilstand på norske veier hver bidige dag. Når vi samtidig vet at kjøreferdighetene reduseres kraftig allerede fra du passerer 0,2 i promille, forteller dette mye om hvilket stort samfunnsproblem dette egentlig er.

Mange tenker sikkert at fyllekjøring er noe som stort sett skjer på natta på vei hjem fra fest, men tall fra politiet viser at mange også setter seg i bilen etter å ha tatt seg noen øl på hjemmebane.

Hver 4. dødsulykke og ulykke med personskader på norske veier, er rusrelatert, viser en undersøkelse fra Statens Vegvesen i 2017.

Det har de siste årene også vært en stor økning i andre rusmidler enn alkohol, men alkohol er fortsatt «verstingen» i trafikken.

Dersom denne lederen kan få en beruset person til å la bilen stå, eller at politiet sender ut en Twitter-melding om fyllekjøring mindre, har den en verdi.

Tenk deg om neste gang du kjører i fylla. Du risikerer ikke bare ditt eget liv, men du er også en livsfarlig trussel for alle andre som ferdes på norske veier.

Den sjansen burde du ikke ta.

Artikkeltags