Pengesluket på Vallermyrene

ORDFØRER: Daværende ordfører Øystein Beyer ridende på hest under overtakelsen i 2004.

ORDFØRER: Daværende ordfører Øystein Beyer ridende på hest under overtakelsen i 2004.

Av

Det som skulle vært et paradis for ryttersporten i hele landet, Vallermyrene Rideleir, har vært et økonomisk mareritt for Porsgrunn kommune fra dag én i 2004.

DEL

PD mener Etter en lang og støyete politisk debatt kjøpte Porsgrunn kommune den gamle tyskerleiren av forsvarets eiendomsselskap Skifte Eiendom. Visjonene var store, og vi husker ennå bildet av daværende ordfører Øystein Beyer, ridende på hest under den storstilte overtakelsen av leiren i 2004. Velkjente Petter Øygarden var den gang leder i Grenland Rideklubb, og det var han som lanserte ideen om å utvikle den gamle militærleiren til landets største senter for hestesport.

Stiftelsen Vallermyrene Rideanlegg ble stiftet, men sleit fra dag én med å oppnå de budsjetterte leieinntektene. Først og fremst fordi mange i hestemiljøet var uenige og motstandere av den sentraliseringen en så stor etablering medførte, men også fordi de økonomiske kalkylene nærmest fortonte seg som luftslott.

For å holde drifta i gang måtte kommunen gi svært generøse lånegarantier, og da Porsgrunn Utvikling overtok anlegget i 2014, ble det bokført et tap på 38 millioner kroner.

Vallermyrene rideleir er dessverre blitt et økonomisk mareritt for skattebetalerne. Meningen var å etablere en rekke lokale arbeidsplasser, via blant annet Porsgrunn Produkter, men sett i ettertid har nesten alt gått feil. Nå sitter kommunen (PU) med vedlikeholdsansvaret for en verneverdig leir. De ulike hallene skriker etter oppgradering, og vil fortsette å koste skattebetalerne dyrt. Denne uka skrev PD at Porsgrunn Utvikling har brukt 3 millioner kroner for å hindre at ridehall 8 ikke skulle kollapse. Når skal marerittet ta slutt?Artikkeltags

Kommentarer til denne saken