Denne uken ble det kjent at Robert Welfler har drevet en Facebook-side om E18 anonymt i over ett år. Der har han ytret seg meget kritisk til Ap og ordfører Robin Kåss i en sak han selv er med og behandler politisk. Selv beskriver han avsløringen som en brøler. Vi mener i tillegg at den er pinlig for både ham og Porsgrunn Frp.

Som folkevalgt bør Welfler selvsagt aldri opptre anonymt i en offentlig debatt. Han bør være rakrygget nok til å stå for sine ytringer. Hans anonymitet er også et forsøk på å ramme politiske motstandere med falsk kritikk og anklager som egentlig ikke finnes.

Det er noe hjelpeløst, naivt og uklokt over Welflers opptreden i denne saken. Vi forventer faktisk mer av en folkevalgt som tjener gode penger på å representere deg og meg.

Welfler nektet først for at det var han som sto bak Facebook-siden. Da han fikk tenkt seg om, kom han imidlertid på bedre tanker. Det var et godt valg, og i god Frp-ånd la han seg etter hvert helt flat. Det finnes som kjent tilgivelse for det meste, og i hvert fall for dette.

Allerede før denne saken dukket opp, lå Porsgrunn Frp nede for telling. I vinter trakk ordførerkandidat Adrian Ness Løvsjø seg fra alle verv etter at han ble tatt for underslag på Kiwi.

I forrige uke ble bamblingen Bård Hoksrud hentet inn for å få skuta på rett kjøl. Den tar fortsatt inn vann ...