– Vi er veldig fornøyde med at vi fikk muligheten til å spille Pippi på nyåret, sier Monica Melbye, leder for Fantasia Amatørteater.

Da det kom ytterligere innstramminger i tiltak i forhold til korona, gikk det utover forestillingen som barna og de unge ved amatørteateret hadde øvd på. Forestillingene som skulle vært spilt fra 27. november ble avlyst.

– Sånn er verden. Vi blei lei oss. Vi hadde øvd i mange måneder, men vi lever i en tid hvor det handler om hvis og ikke når. Ungene har tatt det bra. Hvis det er noen som er flinke til å tilpasse seg endringer, så er det de unge. Nå er vi veldig glade for at vi får spille til våren, sier Melbye.

Ledelsen tenkte godt gjennom hva slags forestilling de skulle spille, og hadde opprinnelig tenkt på et julestykke. Men på grunn av den usikre tiden, ville de være på den sikre siden og planla et stykke som eventuelt kunne flyttes på.

– Det som er fint med Pippi Langstrømpe er at det lar seg spille andre tider også, og var dermed enklere å flytte, sier hun.

Det blir litt omrokeringer i forhold til skuespillere og roller på nyåret. Han som egentlig skulle spilt pappaen til Pippi, må nå prioritere førstegangstjenesten.

– Det er trist at han ikke får blitt med, men det får vi ikke gjort noe med. Ellers er vi klare, sier Melbye.

Det blir fem forestillinger fra 19. mars, og Fantasia Amatørteater ser fram til å lage to oppstillinger i 2021.