Plusser på 30 kvm på hytter

ENDRING: Utvalget avgjorde klagesak basert på ny hytteregel.

ENDRING: Utvalget avgjorde klagesak basert på ny hytteregel.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Hytteeiere med ulovlige anneks ved sjøen går tryggere tider i møte etter ny klagesak. En hytteeier i nærheten av Vissevåg ved Bergsbygdavegen vant tirsdag fram med klage på at annekset hans er ulovlig. Det lille bygget på 15 kvm var satt opp uten søknad.

DEL

PD mener Kommunen fikk på en eller annen måte vite om annekset og satte i gang undersøkelser. Eieren har forklart at de ikke har tatt seg til rette, og har gitt en logisk forklaring på hva som historisk har skjedd på fritidseiendommen. Ny hytte er oppført der den gamle ble revet, og annekset stod der fra før. Men summen av areal for ny hytte og anneks overstiger maksgrensa på 100 kvm, og da vurderte plan og miljøavdelingen at det ikke var noen bønn.

Dette ville trolig ha vært ensbetydende med riving dersom politisk utvalg tirsdag hadde vært enig med kommunens egne fagfolk, men det var utvalget ikke.

I vedtaket fra utvalg for miljø og byutvikling står det ikke at begrunnelsen er ny politikk, men avgjørelsen er ny politikk, for i planen med det tunge navnet «kommuneplanens arealdel» ligger det an til at maksstørrelsen på fritidsboliger utenfor 100 meters sonen økes fra 100 til 130 kvm. Det betyr ikke bare at ulovlige anneks kan bli stående uten problemer, men at hytteeiere kan bygge på litt ekstra, og at nye hytter kan oppføres noe større enn før.

Begrunnelsen er at folks krav og behov endrer seg, og 100 kvm er ikke all verdens plass. Vi mener ny maksstørrelse høres ut som sunn fornuft.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken