Plutselig ble de nærpoliti

GOD JOBB: Politiet hadde storaksjon etter mange klager.

GOD JOBB: Politiet hadde storaksjon etter mange klager. Foto:

Av

I en storaksjon slo Sør-Øst politidistrikt til mot et moped- og motorsykkelmiljø fullstendig ute av kontroll. Vill kjøring på bakhjulet er en sak for seg, men det er støyen fra MC av ulike slag som virkelig har opprørt mange.

DEL

PD mener Det er ingen mening i at myndighetene pålegger folk å skru av musikken klokka 23, når gjenger samtidig kjører rundt med crossere på fri eksos i boligområder døgnet rundt. I løpet av to dager i forrige uke ble mange ungdommer hanket inn i kontroller.

Det er dessverre blitt vanlig å oppfatte politiet mer som fjernpoliti enn nærpoliti, etter omorganiseringen med det misvisende navnet Nærpolitireformen. Aksjonen mot vanvittig støy og idiotkjøring med tohjulinger viser at politiet fortsatt kan ivareta alminnelige hverdagsproblematikk.

Det er positivt både for politiet som merkevare, og for folks tillit til dem. Etter aksjonen har det kommet utspill om at politiet heller burde ha satt inn ressurser mot innbrudd og tyverier. Det burde de helt sikkert ha gjort, men vi mener det blir feil å kritisere politiet for at de faktisk gjør noe med et samfunnsproblem for store boligområder. Så regner vi med at de går i gang med aksjon mot innbrudd og tyverier også.

Det er overraskende at støyproblemene fra spesielt crossere har pågått lenge, uten at ansvarlig myndighet har tatt tak i det. Det kan ikke være slik at lyden av gressklipping på søndager er mer alvorlig enn lydsjokk fra MC dag og natt.Artikkeltags

Kommentarer til denne saken