– Det har alltid vært gateparkering her. I hvert fall siden jeg lærte meg å gå. Jeg har til og med et bilde av min egen mor som står ved en parkert bil tidlig på 60-tallet, sier Jan Sether Pedersen.

Forrige mandag var det derimot stopp på parkeringsgleden i Tollbugata. Et nytt skilt var satt opp. At beboerne i gata heller ikke fikk noen forvarsel før skiltet ble satt opp, mener Pedersen er en noe spesiell framgangsmåte av kommunen.

– Vi syns jo dette overgår snodig. Skal man sette opp skilt på denne måten, burde man jo varsle alle det vil påvirke, sier han.

Pedersen mener kommunen burde komme med en begrunnelse på hvorfor gata har blitt omregulert. Han forstår nemlig ikke årsaken.

– Et poeng kunne jo være om det hindret nødetatene i å komme fram, men jeg har jo selv sett at brannbiler kommer helt fint forbi, selv om det står biler parkert langs veien. Jeg har derimot full forståelse for det på vinterstid med brøytekanter, sier han.

Fikk bot

Rett etter at de nye skiltene ble satt opp, fikk de en dyr smak på det nye reglementet i gata.

– Vi har for tiden håndverkere i hus, og kona måtte derfor parkere ute på gata, som mange ganger før. Hun skulle bare en rask tur inn i huset og ut igjen. Utenfor ventet det da et parkeringsgebyr på 900 kroner, forteller han og legger til:

– Den har vi allerede sendt en klage på, og fått beskjed om at er til behandling, sier han.

Dispensasjon

Parkeringssjef i Porsgrunn kommune, Mariann Stoltenberg, sier til PD at omregulering av veien har vært til behandling hos blant annet vegvesenet.

– Det er en sak som har vært til behandling i trafikkgruppa, av politiet, vegvesenet og kommunalteknikk. Skiltet ble satt opp uka før de begynte å håndheve, ifølge skiltmontør. Førere skal senest etter 24 timer rette seg etter nye reguleringer. Det er ikke oss i parkering som bestemmer hvor eller hvilke reguleringer som skal oppføres, sier Stoltenberg.

Nå håper Pedersen at det i det minste kunne vært mulig å få en dispensasjon for beboere i Tollbugata.

– Skiltet er vurdert oppført grunnet trafikksikkerhetshensyn, så da må de i så fall ta en ny vurdering på det, sier hun og forteller at spørsmålet er sendt videre til saksbehandler.