Gå til sidens hovedinnhold

Plutselig var de perlevenner

Porsgrunn og Skien, ofte motpoler på kollisjonskurs i små og store saker, gjorde fredag et felles framstøt utenom det vanlige. Ordførerne overgikk hverandre i å understreke at de har god dialog og snakker masse sammen, hver dag.

PD mener

Skien har justert seg etter Porsgrunn i nye smitteverntiltak, for å lage mest mulig like regler for innbyggerne. I tillegg har Porsgrunn justert seg etter Skien, for eksempel med å erkjenne at Skien tilpasser antall tillate personer på utendørs arrangementer ut fra at de faktisk har en fotballklubb i Eliteserien. Det har ikke Porsgrunn.

Midt i en langvarig dyp krise er det viktig at de politiske lederne står samlet når det er nødvendig. Den stadige kjeklingen mellom den største og den nest største byen i Grenland er vi vant til gjennom minst 100 år, men det er annerledes når alle gjennomgår så ekstreme prøvelser som nå. Stadig splittelse mellom de to byene er spesielt pinlig overfor fagfolk i FHI og Helsedirektoratet, og for så vidt også dyktige beredskapsfolk hos Statsforvalteren som forsøker å lose oss gjennom tiltak for å hindre at enda flere blir syke eller dør. Det handler om hvordan Grenlandsregionen ønsker å framstå utad.

Noen har snakka sammen for å komme fram til at det var smart å invitere til en felles seanse fredag, og begge ordførerne gjorde en god figur. Så vil det garantert komme flere freske trefninger, som er politikkens naturlige dynamikk.

Kommentarer til denne saken