Eks-politimannen anker til Høyesterett

Forsvarer Arne Lie og eks-politimannen anker dommen fra lagmannsretten til Høyesterett.

Forsvarer Arne Lie og eks-politimannen anker dommen fra lagmannsretten til Høyesterett.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Eks-politimannen som er dømt for å ha forlatt Linn Madelen Bråthen i hjelpeløs tilstand på Breviksbrua har anket dommen til Høyesterett.

DEL

Følg PD på Facebook

Forsvarer Arne Lie anket først dommen i tingretten da den forelå. I lagmannsretten ble den tidligere politimannen dømt til to år og seks måneders fengsel for å ha forlatt Linn Madelen Bråthen i hjelpeløs tilstand. Dette er seks måneder mindre enn dommen i tingretten lød på.

Den tidligere politimannen har sittet 41 dager i varetekt, og disse dagene skal trekkes fra fengselsstraffen ifølge den siste dommen.

Lovanvendelse

Forsvarer Arne Lie sier at saken blir anket fordi den tidligere politimannen mener dommen ikke er riktig, og at han ikke skulle vært dømt. Dette er i tråd med det han har påstått i begge de gjennomførte rettssakene så langt.

- Vi anker på om lagmannsretten har brukt loven riktig, sier Lie til NRK.

Subsidiært anker de på om straffen som er utmålt er korrekt. De mener straffen er vesentelig for høy. Hele veien har forsvareren lagt ned påstand om at hans klient må frifinnes, og det kommer han til å gjøre i Høyesterett også.

Først skal saken gjennom Høyesteretts ankeutvalg. Avviser de saken blir dommen fra lagmannsretten stående.

Motanke

Lie sier også at dersom dommen ender i frifinnelse, så er det deres oppfatning at erstatningsutmålingen som ble pådømt i lagmannsretten, faller bort. Det var Sigurd Klomsæt som kom inn som bistandsadvokaten til Linn Madelen Bråthens mor og samboer i lagmannsretten, som fikk medhold i at tiltalte må betale erstatning til de etterlatte. Men selv med dette resultatet, ønsker Klomsæt ifølge NRK å komme med motanke dersom ankeutvalget avviser saken.

- Avviser Høyesteretts ankeutvalg saken, vil vi reise motanke, sier han.

Han forklarer det med at de mener at det ble begått flere og alvorlige saksbehandlingsfeil i etterforskningen og behandlingen i domstolene.

- Jeg var også veldig tydelig på, som også de etterlatte ville, at jeg skulle prosedere på drap, men som domstolen nektet. Det er feil, både ut i fra norsk lov, Høyesteretts avgjørelse i Birgitte-saken, og Strasbourg, sier Klomsæt til NRK.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken