Politiets trafikkoordinator Nils Anders Bruun uttalte til PD sist fredag at de vil øke kontrollvirksomheten ved Down Town, hvor de har fått mye klager på ulovlig utkjøring fra kjøpesenteret mot Franklintorget/Porsgrunnsbrua.

– Vi har planer om kontroller, og det blir kontroll der. Det kan skje i dag eller neste uke. Når som helst blir det kontroll der, advarte Bruun.

Torsdag avholdt de trafikkontroll, og håvet inn mange tusenlapper.

– Politiet har akkurat avsluttet en trafikkontroll i nærheten av Down Town. Resultatet ble 10 forenkla forelegg for å ha kjørt i strid med skilting trafikk forbudt, skriver politiet på Twitter klokka 14.22.

– Hvor mye får man i bot?

Bota ligger på 6000 kroner. Folk er late, og det er mye penger for bilister, bare for å spare de tre minuttene det tar å kjøre rundt kjøpesenteret og ut den andre veien. Ulovlig utkjøring kan i tillegg medføre at det oppstår en farlig situasjon, og da blir det i verste fall en anmeldelse også, sa Bruun til PD.

Dermed håvet politiet inn hele 60.000 kroner på 45 minutter torsdag ettermiddag, på en varsla trafikkontroll.

For ordens skyld, for å unngå 6000 kroner i bot, så sving til venstre ut av parkeringshuset, fortsett forbi den store Down Town-parkeringa og kjør bak Grängeshallen og ut.