Gå til sidens hovedinnhold

Går for vestvendt bru

Artikkelen er over 5 år gammel

Bamble formannskap går inn for at den nye Grenlandsbrua skal bygges på vestsida av dagens bru.

Følg PD på Facebook

Det var rørende enighet i formannskapet da de behandlet vegvesenets planforslag for E18 mellom Langangen og Rugtvedt torsdag. Bamble Ap hadde sendt inn forslag om å fatte et slikt høringsinnspill, og posisjonen, med ordfører Jon Pieter Flølo (Frp) i spissen, hadde ogs fprberedt et slikt forslag. Dermed var det ingen spenning knyttet til avstemmingen. Det ble enstemmig vedtatt at Bamble kommune skal gå for å anbefale en vestvendt bru.

Minst ulemper

Begrunnelsen for å gå for en vestvendt løsning var relativt lik fra de ulike politiske fløyene. De er enige om at det helt klart er minst ulemper for Bamble kommune dersom man velger å bygge ny bru vest for dagens. Ikke minst med tanke på hvor mange boliger som blir berørt, men også minst konsekvenser for flere boområder var begge sider enige om.

Lite om resten

Når det gjelder trasévalget forøvrig, så var politikerne i formannskapet også relativt enige om at det ville de si minst mulig om. Varaordfører Unni Brekka Kiøsterud (H) etterlyste likevel en diskusjon om løsningen om bru over Eidangerfjorden.

Kommentarer til denne saken