250 har besøkt kirkeutstillingen

Einar Svendsen sier rundt 70 var innom for å se kirkeforslagene lørdag, og like mange søndag. Forslagene er utstilt også i biblioteket, Ælvespeilet, Vestre kirke og kirkestua, og du kan sende epost med kommentarer til kirkekontoret.

Einar Svendsen sier rundt 70 var innom for å se kirkeforslagene lørdag, og like mange søndag. Forslagene er utstilt også i biblioteket, Ælvespeilet, Vestre kirke og kirkestua, og du kan sende epost med kommentarer til kirkekontoret. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

250 interesserte har så langt vært innom Østre kapell for å se utstillingen av kirkeforslag.

DEL

Følg PD på Facebook

Diakon Einar Svendsen sier det har vært mye folk innom fra utstillingen åpnet torsdag ettermiddag. Da dørene stengte søndag, hadde 250 vært i kapellet for å se plansjene på de syv utvalgte kandidatene til nye Østre Porsgrunn kirke.

Forslagene fra firmaene som er med i arkitektkonkurransen presenteres anonymt.

– Mange har lagt igjen kommentarer i postkassa vi har stående i kapellet. Folk flest er mer nyansert i synet på ny kirke enn man kan få inntrykk av i avisene, sier Svendsen.

– Ja til silokirke

Han sier kommentarer og reaksjoner dekker hele spennet, fra de som mener kirken bør gjenoppbygges som den var, til folk som ønsker seg en ultra-moderne kirke. Etter det PD forstår, har også det mest ekstreme kirkeforslaget fått støtte fra folk som har besøkt utstillingen. Dette gjelder den runde kirken som sammenliknes med både Vanntårnet og en silo.

– Så langt har vi ikke fått kommentarer som klart peker i retning av en majoritet for kopi av den gamle kirken. Noen vil ha tilbake kirken som den var, og sier de er opptatt av gjenkjennelse når ny kirke skal bygges. Noen sier de vil ha forslaget som Tom Didrik Eriksen har tegnet, sier Svendsen.

Mest oppmerksomhet

Det er lagt fram syv forslag, peker enkelte seg ut?

– To av dem har fått mest oppmerksomhet. Det er forslagene «Mellom himmel og jord», og «Fortsettelsen», forteller Svendsen.

Ett av de syv forslagene assosieres med en moské. Dersom dette forslaget blir realisert, må Kjerkehaugen døpes om til Tempelhøyden, mener flere.

– Vi har vært veldig usikre på folks umiddelbare reaksjon. Men vi ser at mange liker noe av det de ser, og tar klare valg blant forslagene de ser på utstillingen, sier Einar Svendsen.

En oppsummering av de ulike forslagene stilles ut også i biblioteket, Ælvespeilet, Vestre kirke og kirkestua.

– Vi oppfordrer nå folk til å sette seg inn i forslagene og komme med tilbakemeldinger. Bruk epost-adressen på nettsidene våre til å komme med tilbakemeldinger. Alt blir lest, opplyser kirkekontoret.

Artikkeltags