Gå til sidens hovedinnhold

Politisk supperåd om legevakta

Debatten om lokalisering av en ny, felles legevakt for Grenland har foregått mer eller mindre sammenhengende siden forrige århundre.

PD mener

Mens fagfolkene, de vi bør lytte til, nærmest er samstemte i at vi snarest bør etablere én ny felles legevakt for hele Grenland, fortsetter våre politikere den nærmest patetiske debatten om den bør ligge på Rugtvedt, Heistad, Tollnes eller på Moflata. Aller helst vil lokalpolitikerne ha hver sin legevakt, som ligger i gangavstand for alle innbyggerne i kommunen.

Vi har sagt det før og sier det igjen; Politikerne må igjennom en holdningsendring, der de innser at innholdet i den nye legevakta er utrolig mye viktigere enn hvor den faktisk ligger. Når du blir syk eller trenger medisinsk hjelp på kvelder, netter og i helgene, spiller det ingen rolle om du må kjøre noen minutter ekstra. Det avgjørende er om du treffer en dyktig lege eller sykepleier og får den hjelpen du trenger.

Når Kong Harald skal hjerteopereres, er det heldigvis ikke politikerne som bestemmer hvordan dette skal gjøres. Slik bør det faktisk være med framtidas legevakt også. Vi må lytte til fagfolkene. De vet best, og vi andre må rett og slett stole på deres vurderinger.

Vi må også slutte å bruke legevakta som et fastlegekontor i helgene. Den skal ta imot akutt syke personer og eventuelt sende dem videre til Sykehuset Telemark.


Kommentarer til denne saken