Følg PD på Facebook

Pors gikk som kjent på en stjernesmell i kvalifiseringsspillet til 1. divisjon rett etter påske.

I etterkant annonserte målvakten Linn-Therese Jahren og Guro Horten Solberg at de har spilt sine siste kamper, men klubben ser nå på ulike løsninger for at de fortsatt skal kunne bidra.

Usikre

Tvillingene Kirsten og Anniken Jansen usikre på om de blir med videre. For dem hadde det uansett vært uaktuelt med spill i 1. divisjon, men de utelukker foreløpig ikke en ny sesong i 2. divisjon.

– Vi har faktisk ikke snakket med klubben ennå. Det er usikkert hva vi lander på. Det avhenger av hvordan opplegget blir, og hva de tenker i Pors. Jeg regner med at de tar kontakt i løpet av den nærmeste tiden, ettersom de er i gang med å sette sammen stallen for neste sesong, sier Kirsten Jansen, som ble toppscorer i sin første sesong på Vestsida.

Trener Magnus Boman vil gjerne ha med søstrene videre.

– Jeg kjenner dem godt fra de var i Gjerpen. Det er gode spillere, og jeg vil ha en prat med dem i løpet av de neste dagene, sier han.

Fire nye fra Gjerpen

Han har allerede sikret seg fire nye spillere. Alle er unge, treningsvillige jenter som har spilt i Gjerpen de siste sesongene.

Spillerne som er klare er målvakten Yasminee Gluic, bakspilleren Oda Olsen, kantspilleren Silje Tång og den tidligere Bamble-spilleren Maren Garstad, som trives best som strekspiller.

– Vi er godt fornøyd med disse signeringene, sier Boman.

Ambisjoner

I løpet av de neste ukene vil Pors-stallen trolig bli klar. Sportslig leder Jens Kåre Aasen har tidligere vært tydelig på at ambisjonene er å fortsette å kjempe helt i toppen av 2. divisjon.

– For meg virker det som om det jobbes veldig bra. Jeg tror vi får et bra opplegg, sier Magnus Boman, som startet i jobben for få dager siden.

Svensken er til daglig håndballansvarlig på Toppidrettsgymnaset.