Gå til sidens hovedinnhold

Porsgrunn i smitteskvis

Porsgrunn tar til etterretning at nabokommunene er uenige i hva slags smitteverntiltak som skal gjelde de neste ukene. Det var utgangspunktet før formannskapet skulle avgjøre saken torsdag morgen.

PD mener

Ledelsen i Porsgrunn mener at Bamble og Skien tok nye smittevernregler på forskudd da de allerede før møtet med Statsforvalteren og nasjonale helsemyndigheter vedtok hva slags tiltak de vil ha. Vedtakene var basert på egeninteresse, ikke en fersk helhetsvurdering i et stort, felles bo -og arbeidsmarked.

Ordfører Robin Kåss kommenterte onsdag ironisk at Skiens nye smittevernforskrift er laget av Skien senterparti. Slik kan det gå når lokalpolitikere rusher av gårde mot faglige råd. Det er ikke vanskelig å følge ordførerens retorikk, for ingen ved sine fulle fem har mer tillit til Skien senterparti enn til overleger, FHI og Helsedirektoratet i pandemispørsmål. Det er ikke uten grunn at for eksempel FHI ikke legger seg bort i jordbruksoppgjøret.

Vurderingen av smitteverntiltak og forholdsmessighet har gjennom hele pandemien vært en miks av politikk og fag. Slik har det humpet og gått i vanskelige avveininger av ulike samfunnsinteresser. Lokalt i Grenland ser vi dessverre en miks som skiller seg ut fra det vanlige, fordi de politiske leirene i de to største byene er så forskjellige. Det er uforståelig at nabokommunene ikke engang i en pågående pandemi klarer å forholde seg likt overfor helsemyndighetene.

Kommentarer til denne saken