Avviser enhver sammenheng

IKKE SVARTELISTING: Avdelingsleder Thomas Nøklegård har forståelse for at det stilles spørsmål, men sier innkjøp fra Vestfold er gjort for å variere leverandører.

IKKE SVARTELISTING: Avdelingsleder Thomas Nøklegård har forståelse for at det stilles spørsmål, men sier innkjøp fra Vestfold er gjort for å variere leverandører.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

På vegne av Porsgrunn kommune avviser Thomas Nøklegård at kommunen har en agenda overfor ferdigplenprodusent Bjerketvedt.

DEL

– Jeg vet at det verserer en sak mellom Bjerketvedt og vann- og avløpsavdelingen, men det har ingenting å gjøre med at vi ikke har kjøpt ferdigplen til rådhusparken fra han, sier Nøklegård, avdelingsleder i Kommunalteknikk.

Han forklarer instruksen om å bruke en annen leverandør enn Bjerketvedt med konkurranseforhold, lov om offentlige anskaffelser, og at det er viktig for kommunen å variere hvem man kjøper fra, for å sikre likebehandling.

– Vi prøver å fordele litt, så lenge prisen er omtrent det samme.

Det har påløpt ekstra kostnader med frakt fra Vestfold?

– Det er snakk om et par tusenlapper. Vi kan ikke bruke Bjerketvedt som en monopolist. Vi kommer helt sikkert til å kjøpe fra Bjerketvedt igjen. Han er ikke på noen måte svartelistert, sier Nøklegård.

Han opplyser at det er han som ga beskjed til bygartneren om at kommunen ikke skulle handle fra Bjerketvedt. Bygartneren ga beskjed videre til entrepenør i rådhusparken, Norengen.

- Kommunalteknikk gir en sånn beskjed til entrepenøren to måneder før kommunen og Bjerketvedt skal møtes i retten. Har du forståelse for at det kan stilles spørsmål?

– Ja, det har jeg helt klart forståelse for. Men det er ingen sammenheng. Det er ikke sånn det fungerer, sier Nøklegård.

Artikkeltags