Dette var første gang siden 2011 at beachlandslaget på jentesida ikke tar medalje i et mesterskap. Det ble klart etter lørdagens tap i bronsefinalen mot Spania. Spanjolene vant 2-1 i omganger. Welfler tegnet seg ikke på scoringslista i bronsefinalen.

– Det var jevnt, men vi brant alt for mange klare sjanser alene mot målvakt. Ellers kom vi til mange gode sjanser, men de var gode i forsvar og hadde godt målvaktsspill. Det hadde vi også, så det var en kamp med lite poeng, sier trener Eskil Berg Andreassen til handball.no.

Etter EM-gull i Kroatia tidligere i sommer, ble 4. plass en liten nedtur.

– Vi er skuffet over ikke å ha tatt medalje. Vi har tatt medalje i ni av de ti siste mesterskapene vi har deltatt. Det er ikke noe selvfølge å ta medalje. Vi ser at sporten fortsatt er i rivende utvikling. Vi må jobbe mer med flyvere. Vi ser at det blir flere spesialister i forsvar som blokker. Vi må utvikle angrepsspillet med nye momenter, sier landslagstreneren fra Porsgrunn.

fakta

World Games. Beachhåndball kvinner, bronsefinale.

Marsowe Fields, Wroclaw, Polen.

Norge–Spania 1-2 (10-13, 13-11, 2-6).

Poeng for Norge: Elisabeth Hammerstad 10, Katinka Haltvik Blaasmo 6, Maren Aardahl 5, Marielle Martinsen 4. Øvrige norske spillere: Regina Gulbrandsen, Martine Welfler, Ida Wernersen, Marte Smistad, Rikke Granlund, Andrea Rønning.