Følg PD på Facebook

– Utrolig moro, sier Bjørnar Løkstad i Grenland friluftsråd og Bente Amandussen på DuVerden sjøfartsmuseum og vitensenter. De har samarbeidet om å arrangere årets sjøvettdag, og er svært fornøyd med at så mange var med på lørdag.

De hadde flere gode hjelpere med seg, og alle stilte opp gratis. Politi og brannvesen var tilstede og viste fram brannbil og båter.

– De fortalte at de løftet seg støle på alle ungene som ville om bord for å kikke, forteller Amandussen i en arrangementsrapport hun har sendt til PD.

I Astroamfiet, der Toruf Eriksen holdt livredningskurs spesielt beregnet på barn, var det fullt.  I lobbyen var det også et jevnt kjør hos «makramekonge» Svein Tollefsen som lærte bort knuter og knop.

Av-og-til-kampanjen hadde laget quiz som nesten alle besøkende prøvde seg på. Noen fikk alt riktig og vant en vanntett sekk. Alle fikk en liten premie.

Selv sto lederen i Friluftsrådet ute med bålpanne og lærte folk å tilberede sjømat.

– Mange var innom for å smake, sier Løkstad som hadde gledet seg til å avskaffe grillpølsene.

– Det mest populære innslaget var Elias-båten, sier Amandussen. Lange køer av ivrige småtasser ville kjøre en tur på elva med den søte lille redningsskøyta.

– Vi var dessuten så heldige at ordfører Robin Kåss kom og åpnet arrangementet for oss. Det var jo veldig stas, sier Amandussen.